In mijn praktijk werk ik met voetreflexologie, Dorn therapie en Tuina massage. Het is belangrijk te kijken naar de samenhang van klachten en niet alleen naar de klacht zelf. In de behandeling gebruik ik dan ook vaak meerdere behandelmethodes die elkaar versterken.

Voetreflexologie

Ons hele lichaam weerspiegelt zich in onze voeten en handen en zelfs in de oren.
Door specifieke zones op de voet of hand te stimuleren gaat het lichaam signalen afgeven, waardoor er positieve stoffen zoals endorfine vrijkomen. Hierdoor zul je uiteindelijk minder stress en pijn ervaren. Daarnaast helpt voetreflexologie bij het verminderen van gifstoffen, spanningen en ontstekingen. U kunt hierbij denken aan klachten gerelateerd aan spijsvertering, hormonen, stress, emoties en chronische ziekten. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend en opbouwend effect op het lichaam. Het is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren oud is. Voor een optimaal resultaat zijn vaak zes tot tien behandelingen nodig.

Tuina massage

De Tuina massage is een Chinese lichaamsmassage die net als de voetreflexologie een onderdeel is van de Chinese geneeskunde (TCM). Hierbij stimuleren de massages het meridiaansysteem. Meridianen zijn kanalen waardoor de QI (energie) en informatie stromen. Tuina massage kan zowel preventief als bij klachten ingezet worden. Het heeft onder andere een zeer positief effect op het zenuwstelsel en het afweersysteem, de bevordering van de circulatie van bloed en Qi en het ontspannen van de pezen en de spieren.
Tuina massage is bijzonder geschikt voor  klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug-, nek- en schouderklachten, maar ook  gynaecologische aandoeningen.

Dorn therapie

De Dorn methode is een behandeltechniek waarmee op een zachte manier een scheefstand in het bekken en de wervelkolom wordt gecorrigeerd. De basis van de Dorn therapie is altijd het corrigeren van het beenlengteverschil, waarvan je snel verbeteringen voelt.
Dit wordt eventueel aangevuld met een Breuss massage. Dit is een massage die zich vooral richt op de wervelkolom en het voeden van de tussenwervelschijven. Het is een hele rustige therapeutische rugmassage, welke ook bij zeer acute rugklachten en sterk verkrampte spieren heilzaam is. Vaak zijn er slechts twee tot drie behandelingen nodig.

Hoofd-, nek-, en schoudermassage

In een maatschappij die ons continue blootstelt aan allerlei prikkels, ervaren we steeds vaker stress, spanning en vermoeidheid. Door het masseren van hoofd, nek en schouders zorgen we voor een vermindering van stress en vermoeidheid, waardoor concentratie en slaap verbeteren.
In mijn praktijk combineer ik bovenstaande behandelmogelijkheden vaak met technieken als Cupping, Gua-sha, Moxa om een sneller resultaat te bewerkstelligen.

Moxa lamp
Moxa lamp
Cupping
Cupping